Közérdekű

Kisállat tetemek elszállítása

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 19. § (2) bekezdése értelmében az elhullott állat ártalmatlanná tétele – ha annak tulajdonosa nem ismert – az elhullott állat fellelési helye szerint illetékes önkormányzat, közúton a közút kezelőjének kötelező feladata.

Fentieknek eleget téve az Önkormányzat az elhullott kisállatok tetemének elszállításával kapcsolatban 1 évre szóló (2021. április 1. – 2022. március 31.) átalánydíjas szerződést kötött a Segítő Angyalok Állatmentés Kft.-vel.

Az elhullott kisállatokat (kutya, macska, madár stb.) a szerződés keretében – a lakosság mind teljesebb körű kiszolgálása érdekében – nem csak a kerület közterületeiről és az Önkormányzat közintézményeinek területéről, hanem a lakosság magántulajdonában lévő ingatlanairól is elszállítják. A szolgáltatás a lakosság számára díjmentes, azt az Önkormányzat önként vállalt feladatként saját költségvetéséből finanszírozza.

Az elszállítást a szerződés értelmében a bejelentést követő 24 órán belül meg kell oldani.

A Segítő Angyalok Állatmentés Kft. az alábbi elérhetőségeken fogadja a bejelentéseket:

Tel: 06-70/539-3220

E-mail: tetem@segitoangyalok.hu

 

Kérjük, hogy a bejelentésekben a lehető legpontosabban szíveskedjenek megjelölni a tetemek fellelési helyét (kerület, utca, házszám és a helyszín pontos megjelölése).

Tájékoztatjuk továbbá a Lakosságot, hogy a szerződés az egyéb elhullott állatok, állati maradványok elszállítására is kiterjed.

 

 

Budapest Főváros XXIII. kerület

Soroksári Polgármesteri Hivatal

Hatósági és Adóosztály