Közérdekű

Tájékoztató a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó gázár kedvezményekről

2022. szeptember 9-én este jelent meg Magyar Közlönybena kedvezményes (rezsicsökkentéssel érintett) földgázfogyasztással kapcsolatos új, kiegészítő szabályok, amelyek a

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények

címet kapták.

Az új rendelkezések alapján a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán a Grassalkovich út 170. szám alatt, külön írásbeli kérelemre, a tényleges állapot ellenőrzését követően kiállított hatósági bizonyítvány alapján lehet érvényesíteni a kedvezményes (rezsicsökkentett) földgáz árat, a szolgáltatónál.

A kérelmeket első sorban személyesen a Grassalkovich út 170. szám alatt, vagy E-papiron (ügyfélkapun) szíveskedjenek benyújtani. A kérvényeket e-mailen is benyújthatják a jegyzo@ph.soroksar.hu címen, azonban az e-mailen benyújtott kérelmek esetében a levelek esetleges elkeveredéséért felelősségen nem vállal a Hivatal.

A hatósági bizonyítvány az adott ingatlanon található lakás rendeltetési egységek számáról kerül kiadásra, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

 

A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele, hogy

  1. a kérelmezett ingatlanban több (2-4) lakás található és a
  2. kérelmezett ingatlan nem minősül társasháznak, lakásszövetkezetnek.

A hatósági bizonyítványt a szabályszerűen benyújtott kérelem alapján 8 napon belül adjuk ki, amelyet a lakossági fogyasztó nyújthatja be az egyetemes szolgáltató részére.

 

A hatósági bizonyítvány kiadásával kapcsolatos kérelmet a Polgármesteri Hivatal épületeiben és az Újtelepi Ügyfélszolgálati irodában kihelyezett valamint az önkormányzat honlapján megtalálható formanyomtatványon terjeszthetik elő.

A kérelem alapján kollégáink helyszíni szemlén rögzítik a lakás rendeltetési egységek számát, majd ezt követően kerül elbírálásra a hatósági bizonyítvány iránti kérelem.

Fentiekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a Hatósági és Adóosztály alább nevezett munkatársai az alábbi elérhetőségeken nyújtanak:

06-1/289-2100/314-es melléken: Gyüre Melinda

06-1/289-2100/356-os melléken: Horváthné Kőrösi Krisztina

Formanyomtatvány