Kisállat tetemek elszállítása

Kisállat tetemek elszállítása
 
Tájékoztatjuk a kerület lakosságát, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 19.§ (2) bekezdése értelmében az elhullott állat ártalmatlanná tétele – ha annak tulajdonosa nem ismert – az elhullott állat fellelési helye szerint illetékes önkormányzat, közúton a közút kezelőjének kötelező feladata.
 
Fentieknek eleget téve az Önkormányzat az elhullott kisállatok tetemének elszállításával kapcsolatban újabb 1 évre szóló (2020. április 1. – 2021. március 31.) átalánydíjas szerződést kötött a POLISZ Biztonsági Kft-vel.

Az elhullott kisállatokat (kutya, macska, madár, stb.) a szerződés keretében – a lakosság mind teljesebb körű kiszolgálása érdekében – nem csak a kerület közterületeiről és az Önkormányzat közintézményeinek területéről, hanem a lakosság magántulajdonában lévő ingatlanairól is elszállítják. A szolgáltatás a lakosság számára díjmentes, azt az Önkormányzat önként vállalt feladatként saját költségvetéséből finanszírozza.

Az elszállítást a szerződés értelmében a bejelentést követő 24 órán belül meg kell oldani.

 

A POLISZ Kft. diszpécserszolgálata az alábbi elérhetőségeken fogadja a bejelentéseket:
Tel: 06-1/358-0526
06-70/338-5819
Fax: 06-1/280-8945
E-mail: diszpecser@poliszkft.hu

 

Tájékoztatjuk továbbá a lakosságot, hogy a szerződést – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – az egyéb elhullott állatok, állati maradványok (pl. rókatetem, stb.) elszállítására is kiterjesztettük.

 

 

Budapest Főváros XXIII. kerület
Soroksári Polgármesteri Hivatal
Hatósági és Adóosztály