Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről - 2020. július 16.

TÁJÉKOZTATÓ
 
FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

 

 

Ezúton értesítjük a tisztelt Lakosságot, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
 
A kezelés pontos időpontja: 2020. július 16. napján, a napnyugta utáni órákban.
Rossz idő esetén a gyérítés 2020. július 17-18. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.
 
 
Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
 
A lakosság részére javasolt intézkedések
 
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
 
A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!
 
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

 

 

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal
Hatósági és Adóosztály
 
 
 
 
 
szunyogposzter.jpg